Skip to content

Sociala medier

Sociala medier är otroligt viktigt och dagens samhälle förväntar sig att ni ska vara aktiva där. Det behåller både er professionalitet och trovärdighet. För att skapa riktigt bra innehåll behövs bilder, välskriven copy och inspirerande recept.

Content till sociala medier 

Har ni en grym lokal? Och personal som är ambitiös och arbetar helhjärtat? Erbjuder ni en tjänst eller produkt som egentligen säljer sig själv – men ni har ändå svårt att nå ut till nya, potentiella kunder? Snyggt innehåll på sociala medier är ofta lösningen! 

Vikten av att hålla flödet uppdaterat

Att finnas på sociala medier är otroligt viktigt. Syns ni inte där, finns ni inte. Så enkelt är det! Många letar inspiration på sociala medier. Till exempel när de vill testa en nya restaurang. Finns det inga tilltalande bilder eller filmer, blir du en i mängden och den potentiella kunden kanske tillslut väljer ett annat ställe.

Här nedan ser ni några av företagen vi hjälper med att ta fram material till – i både bild- och videoformat, men också content till sociala medier. Vissa företag hjälper vi med en helhetslösning. Allt från framtagning av content, till schemaläggning av inlägg och mätning av statistik. Vissa företag sköter publiceringen på egen hand, men vi hjälper till med contentskapandet. 

Kontinuitet är A & O

I dagens stressiga samhälle kan det ibland vara svårt att få tiden att räcka till. Inte minst för dig som är ansvarig över marknadsföring eller kommunikation. Oftast har du mycket på ditt bord och då kanske du väljer att bortprioritera sociala medier. Du hinner kanske publicera ett snabbt inlägg då och då, men det finns ingen plan över arbetet. Då får du inte heller till någon kontinuitet i det och att jobba kontinuerligt med sociala medier är mycket viktigare än vad man kan tro. 

Tveka inte att kontakta oss – oavsett om du vill ha hjälp med framtagning av content eller en helhetslösning där vi skapar allt material, skriver copy och postar inläggen. Vi kan även ta fram statistik, samt mäta och analysera varje månad för att du ska få en bra inblick för hur det går. Både på sajten och sociala medier.

Klicka här om du vill bolla idéer med oss eller om du vill diskutera ett upplägg du tror vi skulle kunna hjälpa dig med! 

Sociala medier- Content för Mr Cake
Sociala medier - Content för Olivia
Sociala medier - Content för Lorina
Sociala medier

Receptframtagning

Riktigt tilltalande matbilder ger först och främst inspiration till att laga mat och testa nya smakkombinationer. Men det gör också att era kunder associerar bilden med ert företag och lägger er produkt på minnet. En matbild med tillhörande recept säger så mycket mer än en produktbild. Bilderna kan både användas som inspiration till flödet i sociala medier, men också under en receptkategori på er webbplats.

Råvaror i säsong

Att fokusera på råvaror i säsong ligger i tiden. Det är därför bra att arbeta med säsongens frukt och grönt och kombinera det tillsammans med era produkter. Förutom råvaror i säsong, är spännande smakkombinationer alltid en god idé – det är extra inspirerande för konsumenten att hitta ett recept och en smakkombination de kanske inte tänkt på tidigare.   

Vi hjälper er med hela processen

Säljer ni riktigt bra produkter som ni vill att fler ska upptäcka? Funderar ni på om inspirerande recept är rätt väg att gå, men känner också att tiden inte riktigt finns? Vi hjälper er gärna med hela processen – från att göra moodboards och ta fram roliga idéer och smakkombinationer, till att provlaga maten och skriva recepten. Vi kan också fota maten, både i miljö eller som produktbild. 

Tycker ni att det låter intressant? Tveka inte att kontakta oss, så kan vi berätta mer om hur vi arbetar. Oavsett om ni behöver hjälp med hela processen – eller om det är själva receptframtagningen ni funderar på.

Klicka här och skicka iväg ett mail eller ring, så pratar vi gärna mer. 

Sociala medier
Sociala medier
Sociala medier
Sociala medier

Picadeli

– Client Case –

Uppdrag: Ta fram material till sociala medier (Instagram, Facebook, Youtube, samt LinkedIn) i form av bilder, filmer och stop-motionfilmer.

Utförande: Vi hjälper Picadeli med att ta fram material till sociala medier. Tillsammans med deras Digital Communication Manager både fotar och filmar vi i vår studio och ute på “fältet” (bokstavligt talat). Vi har bland annat gjort filmserier som “a products journey” och “backstage at Picadeli”, där vi besökt odlare och produktion för att visa Picadelis konsumenter vart deras produkter kommer ifrån.

Olivia

– Client Case –

Uppdrag: Ansvarig för sociala medier (Instagram och Facebook).

Utförande: För Olivia tar vi fram content till sociala medier för att öka deras närvaro och kännedom bland både göteborgarna och stockholmarna. Vi planerar inläggen, skriver copyn, fotar och filmar samt sköter kommenterarsfälten på både Instagram och Facebook.

Dahls Bageri

– Client Case –

Uppdrag: Löpande framtagning av content för sociala medier, trycksaker och för hemsida. Från idé till färdig bild, film eller inlägg.

Utförande: Vi fram material för Dahls sociala medier varje månad. Allt ifrån idé för vilken typ av bild/film vi ska göra eller text vi ska skriva, till att producera och sedan posta på de olika plattformarna. Förutom det sköter vi annonseringen på de sociala kanalerna. Vi analyserar även statistik varje månad som vi sedan går igenom med ansvarig person, för att de ska få en tydlig bild på hur arbetet vi gör går.